21.12.2009

Rytmitön















Aina toisinaan ei tahdo vuorotyöläisen vuorokausirytmit osumaan kohdalleen. Välillä tulee valvottua yövuorojen jälkeen, vaikka kuinka väsyttäisi ja yrittäisi mennä nukkumaan. Tai pitäisi kääntää jo päivärytmiin parin päivän päästä alkaviin päivävuoroihin. Yleensä vaihdot menee kuitenkin itseltä kohtuuttoman kivuttomasta, välillä tosin on menty nukkumatta silmäystäkään päivävuoroon. Sen jälkeen illalla kyllä maistuu uni.

Nämä hassut rytmit tuo välillä sen, että liikkuu ihmeellisiin kellonaikoihin arkena. Näin kävi myös viikko sitten maanantaina. Kaveri pääsi yhdentoista jälkeen töistä, minua ei yövuorojen jälkeen väsyttänyt, joten hilpaistiin käymään kahvilla, limulla, tahi jollain muulla vapaavalintaisella virkistysjuomalla. Sattumalta oli kamera mukana, ja tuli bongattua matkan varrelta sumuinen rantamaisema, josta tekstin kuva on otettu. Jos ei vuorotyöstä ole muuta iloa, niin ainakin saa kuljeskella rauhassa arkiöinä kuvaamassa, mikäli rytmit on taas pitkin seiniä, tai vailla ollenkaan.

Tätä tekstiä yritin saada aikaiseksi muutaman päivän, joulun valmistelut, sekä duunit on pahasti haitannut harrastuksia. Pyrkimys olisi päivitellä tätä hieman useammin. Nyt on hetki rauhaa, kerätään voimia ennen Joulun työrupeamaa. Torstaista sunnuntaihin töissä, illalla kerkeää sitten syömään kinkkua ja katselemaan josko pukki tulisi vanhemmilla vierailemaan. Toivottavasti kerkeisi pari kuvaakin ottaa tässä vapailla, mutta vaakatasossa tuleva lumi hieman haittaa sekin harrastustoimintaa.

Hyvää Joulun odotusta kaikille, älkääkä ihmeessä ottako älyttömiä stressejä, ensi vuonna kerkeää taas...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti